top of page

TableOnline BLOG: Mona

TableOnline käis külas restoranil Mona Ülemiste City's. Tegu on väga põneva kohaga, mis viib teid ümbermaailmareisile. Nimelt pakub Mona iga päev uusi ja huvitavaid maitseid erinevatest rahvusköökidest. Modernses hoones ootab teid hubane õhkkond, palju valgust ja ruumi. Omanäolise ja atraktiivse arhitektuurilahendusega kultuurikeskus, kogunemiskoht, restoran ja meelelahutusasutus. Esialgu pakub Mona lõunasööke ja cateringi, samuti ruume töökohtumisteks ning eraüritusteks. Teisel korrusel asuv seminariruum ja koosolekusaal pakub suurepärast võimalus viia läbi privaatseid koosolekuid ja äri- ning tiimilõunaid. Mona Lisa tuba võimalik broneerida seltskonnale kuni 14 inimest.


Meie saime proovida Mehhiko maitseid ning samuti väärib ära mainimist, et ka muusikavalik käib käsikäes päeva teemaga! Väga vahva!


Iga päev leiad menüüst alati kaks valikut, lisaks taimetoidu versiooni ning magustoidud ja koogid. Meie alustaisme Big Green Egg'il grillitud hiidkrevettidega laimi-tšillikastmes koos avokaado ja meloni salatiga. Big Green Egg'i salong asub täspelt Mona kõrval, seega saavad paljud road just sellel kvaliteetsel grillil valmistatud. Big Green Egg on populaarseim kamado-grill, mis on tehtud parimast keraamikast. See pakub lõputuid võimalusi maitsva toidu valmistamiseks ning selline mitmekülgsus annab võimaluse katsetada erinevaid roogasi vaid ühes grillis.


Liharoaks oli valikus Chilli con Carne - traditsooniline Põhja-Mehhiko vürtsikas hakklihahautis tšillipipra, tomati ja ubadega. Mõlematel roogadel oli mõnusat vürtsikust tunda kuid samas tulid välja väga puhtad maitsed - tooraine kvaliteeti oli selgelt tunda. Samuti väärib ära mainimist see, et tähelepanu on pööratud väikestele detailidele - tegu on küll lõunasöögiga, kuid kõik oli imekaunilt serveeritud. Mona menüü on pärit maailma erinevatest nurkadest, kuid siiski inspireeritud kohalikust toorainest ja alati värske ning hooajaline. Suveperioodil kasutatakse värsket köögivilja, marju, ürte, salateid, lilli aedadest ning kodumaist liha ja kala. Toidu kõrvale serveeritakse hommikul naaber-pagarikojas valmistatud värsked erimaitselised saiad-leivad.


Samuti on Mona puhul väga eriline see, et toitu müüakse kaasa täiesti prügivabalt. Söögid-joogid pakitakse ringnõudesse ning kottidena saab kasutada teise ringi paberkotte.



Monas leiab oskuslikult valitud värskendavaid jooke igale maitsele. Teenindajad oskavad soovitada nii alkoholivabu kui alkoholi sisaldavaid veine, jooke ja kokteile, et saaks mõnusalt aja maha võtta ning nautida meeleolu ja miljööd. Joogivalikust leiab hulgaliselt tuntud maailmaklassikat, kuid põhirõhk on pandud kodumaisele toodangule (Lehe Pruulikoda, Tohi Gin jne.) ning kohapeal valmistatud siirupitest ja maitsesegudest valmistatud jookidele. Veinikaart on hoolikalt valitud 'mona' sommeljee poolt ning veinivalikuski saab teha reisi ümber maailma.



Monas toimetavad vahvad naised Kadri ja Mari ootavad Teid külla - hea teenindus, põnevad maitsed ning mõnus atmsofäär on garanteeritud!


Aadress: Valukoja10


bottom of page