TableOnline BLOG: Restoran Trofé - Eesti ja Skandinaavia köögi hõrk kooslus

Tallinna vanalinna südames, aadressil Pikk 29 asub õdus ja põneva nimega restoran Trofé. Restorani nimi tuleb Norra keelest ning tähendab jahitrofeed. Meie aga käisime ja vaatasime üle, mida see restoran endast täpsemalt kujutab. Sisse astudes tajume koheselt õdusat atmosfääri ning ruumis on märgata nii keskaegseid kui kaasaegseid Skandnaavia stiili mõjutusi. Seinu ja lage kaunistab vanalinna arhitektuurile omapärane paekivi ning modernsete sisustuselementidega on toodud sisse ka kaasaegset stiili.


Trofe menüü on kaasaegne lähenemine Eesti ja Skandinaavia tuntud ja armastatud maitsetele. Põhjala köögile omaselt on valikus nii ulukiliha kui kala Baltimaadest ja Skandinaaviast. Lisaks leiab klassikalisi põhjamaiseid eelroogasid ning isuäratavaid magustoite. Restorani peakokk on Igor Semindeikin. Seekord valisime restorani menüüst välja kolmekäigulise õhtusöögi.



Eelroogadega koos toodi lauale värske kanepiseemne leib, sepik ja maitsev isevalmistatud ürdivõi. Esimese käiguna proovisime: Räimed  kadakamarjadega marinaadis, Kitsejuustu-peedi duo ja Kõrvitsa kreemsupi kukeseentega.


Eelroogadest tooksime esile  Kõrvitsa kreemsupi, mis sobis meie halli ja külma talveõhtusse ideaalselt. Supi koostis oli niivõrd sametine ja maitsed puhtad ning juurde serveeritud kõrvitsa krõbedik andis tekstuurile juurde mõnusa krõmpsu. Räimed kadakamarjadega marinaadis oli huvitav vaheldus iga eestlase jaoks teada-tuntud marineeritud kalale ja usume, et suurimaks maitseüllatajaks oleks antud roog kindlasti ka kaugematele külalistele.

Teise käiguna serveeriti meile pearoad. Tsitruseline lõhe oli valmistatud just sobiva küpsusastmega ning osutus suurepäraseks kergema pearoa valikuks.


Samuti serveeritud hirveliha ja pardifilee olid mõnusalt mahlased ja roogasid toeatavad lisandid olid hästi valitud. Meie lemmik pearoaks kujunes aga “Hirv ja Puder” mis oli väga huvitav ning maitsev kooslus. Põneva roa moodustasid: hirveliha, mulgipuder, pärlsibulamoos ja mustsõstra-punaveinikaste.

Õhtu lõpetasime loomulikult desserdiga ja ära proovisime kõik kolm menüüs olevat magusrooga. Kindlaks lemmikuks osutus Flambeeritud pannkoogid, mille serveerimise juurde käinud elava tule show lisas vaatemängulist efekti. Samuti tooksime esile magustoidu nimega Kama ja õun, mis üllatas eestlastele tuntud kama uudse kasutusstiiliga, mis serveeriti sufleena. Mõnus magus suflee ja sinna kõrvale veidikene hapukam õuna-marjakeedis oli suurepärane kooslus ja lõpetas õhtu meeldejäävate maitsetega.


BRONEERI SIIN


asukoht: Pikk 29, Tallinn