top of page

TableOnline BLOG: Taju Piknik

Suvi on täies hoos, ilmad on imelised ja ihkad linna lähedale loodusesse? Meil on selleks välja pakkuda täiuslik sihtkoht! Kui sa veel ei ole kuulnud kohast nimega Taju, siis on viimane aeg kogeda ühte viimase aja erilisemat ettevõtmist, mis hetkel Eestis teoksil on. Taju on salapärane koht Jõelähtme kandis, kus saab kogeda nii piknikku, restorani, majutust, brunchi kui ka sauna. Kogemus on terviklik ja tähelepanu on pööratud kõikidele aspektidele ja pisidetailidele. Vaatamata aastaajale, on võimalik stimuleerida erinevaid meeli.

Paar päeva tagasi toimunud Kuldmuna 2021 auhindade jagamisel said Taju logo ja bränding ka auhinnatud, mis on tõesti märk sellest, et tähelepanu on pööratud absoluutselt igale detailile täisliku kogemuse loomisel. Tulevikus räägime veel lähemalt, mida Tajul pakkuda on, seekord saime osa tõeliselt maitsvast ja põnevast piknikust. Soovi korral saad seigelda enam kui 10 kilomeetri ulatuses laiuvatel radadel, mis viivad sind erinevatele pärandmaastikele, rannikualadele ja puisniitudele.


Kohale jõudes ootas meid ees seljakott ja lähiümbruse kaart, kuhu oli märgitud meie privaatne piknikukoht. Kotis on ka tarvikud, mis tagavad meeldiva piknikuelamuse iga ilmaga. Kaasa anti pudelid eriti heade jookidega - mis on veel parem kui Bellini? Eesti oma maitsetega kihisev astelpaju kokteil tilgakese Cremantiga!



Päike säras ning võtsime suuna üle lilleniidu metsa suunas. Kõigepealt jäid meile silma mesitarud ja Taju täitsa oma mesilaste mett pakutakse ka külalistele. Peale imekaunist matka jõudsime oma piknikuplatsile ning seadsime üles mõnusa olemise. Kaasapakitud hõrgutised olid imemaitsvad. Senikaua kui kõike lahti pakkisime, näksisime marineeritud oliive käsitööjuustuga. Tegelikult päris kõiki detaile me ei raatsigi siinkohal jagada, kuna Taju maitseid peate lihtsalt ise avastama ja soovime midagi ka üllatuseks jätta! Küll aga mainime ära imemaitsvad määrded milleks olid kanamaksapasteet kirsiželeega, värske karulaugupesto ja grillitud porgandihummus tšillihelvestega - serveeritud koos Tallinna parima, Bekkeri hapusaiaga. Ülejäänud maitsetele saate vihjeid fotodelt või juba läbi oma kogemuse! Loomulikult on kõik kaasa pakitav ka hooajaline ja vastav sellele, mida loodus parasjagu pakub.

Ära märkimist väärib magustoit - kuusevõrsejäätis! Kelle jaoks juba tuttav maitse, kelle jaoks mitte - aga eriti täiuslik metsas nautimiseks. Restorani veab Ranno Paukson ning tema kirg looduse ja kohaliku saaduse vastu on tajutav igas aspektis. Arvatavasti see põnev magustoit on alles eksperimentide algus, kuna põnevaid ürte ja lilli kasvab köögi lähedal meeletult. Ranno tunneb, et Taju on tema jaoks äärmiselt inspireeriv ning uusi ideesi, mida rakendada, tuleb alati jooksvalt juurde.


Lisaks Taju piknikule soovitame kindlasti kogeda pühapäevaseid brunche, kus esinevad muusikud ja toitu tehakse värskes õhus, elaval tulel. Uskuge meid, midagi nii erilist ja südamega tehtud lihtsalt peab kogema!






bottom of page