top of page

TableOnline BLOG: Vegan Restoran V


Vegan Restoran V on Eesti esimene täistaimne restoran. Uksed avati täpselt 10 aastat tagasi - 2014 aasta aprillis - ehk siis tegu on juba legendiga Eesti restoranimaastikul. Väike ja hubane restoran asub Tallinnas, Rataskaevu tänaval. Pakutakse täistaimset ehk 100% vegantoitu. Restoran ei keskendu ühelegi konkreetsele köögile vaid nende menüü on rahvusvaheline ja inspireeritud maailma eri paikadest.


Vegan Restoran V missioon on avada vegantoidu mitmekesist maailma! Soovitakse näidata, et taimetoit ja eriti vegantoit ei ole vaid igav kapsas hautatud porgandiga. Siinkohal vabandust kapsa ja porgandi ees! Eesmärgiks on valmistada roogasid, mis maitsevad nii taimetoitlastele kui ka kõigesööjatele. Võime julgelt kinnitada, et need imemaitsvad road on tõepoolest nauditavad kõigile. Veganlus on üha enam saamas peavooluks ning tervislik, jätkusuutlik ja eetiline toitumine on saanud tähelepanu keskpunktiks - seega on imetore, et siinsamas Tallinnas selline koht teid ootamas on!



Restorani sisse astudes lummab koheselt meeldiv atmosfäär ja sõbralik teenindus. Menüüs leidub lai valik taimseid toite, alates eelroogadest kuni magustoitudeni. Rõhk on kohalikel ja hooajalistel toorainetel ning loomingulisel menüül, täis maitseid, mis panevad ka kõige nõudlikuma gurmaani suu vett jooksma. Vegan Restoran V ei ole ainult koht, kus süüa - see on koht, kus saab nautida toitu, mis on valmistatud armastuse ja hoolikalt valitud koostisosadega.


Üks silmapaistvamaid omadusi vegan restoranides on alati nende menüü mitmekesisus. Taimsed road ei ole sugugi igavad või piiratud - vastupidi, need on tihti üllatavalt loomingulised ja maitsvad.


Esmalt maitsesime legendaarseid peediravioolisid India pähkli kreemi ja basiilkupestoga, mis on menüüs olnud lausa restorani algusest peale - 10 aastat! Täiesti arusaadav, kuna tegu oli nii maitsva ja mõnusalt krõmpsuga eelroaga. Kergelt marineeritud peediviilud ja rikkalik pesto ning pähklikreem metspähklipuru ja rediseviiludega on täiuslik roog eelolevaks suveks.



Ahjus küpsetatud bataat, kinoa, krõbeda tempeh, mango ja tahiinikastmega oli täielik maitsete ja tekstuuride plahvatus. See roog on nagu reis ümber maailma läbi Lähis-Ida, Lõuna-Ameerika ja troopika, erinevate põnevate koostisosade ja värvidega!


Magustoiduks võtsime vegan pavlova veriapelsini sorbee ja sidrunikreemiga. Lihtsalt jumalik! Värsked, kerged ja hapukad maitsed - kordades parem kui klassikaline versioon!


Samuti saab restoranis pisikeses deli-letist kaasa haarata maitsvaid gurmeetooteid koju või külla viimiseks. Sõltuvalt päevast on saadaval näiteks basiilikupesto, meremari, pähkli kreem, pähkli juust, toorkoogid jne.


Aadress: Rataskaevu 12, Tallinn








bottom of page