Tallinna vanalinnas asuv uus Itaalia restoran Osteria Allora pakub mõnusat atmosfääri vaatega Pikale tänavale ja Mustpeade majale. Teises saalis saab nautida Itaalia muusika saatel vaadet vaiksele vanalinna sisehoovile. Einestamiseks saab valida kas hubasema või avarama saali, mida ilmestavad pisikesed armsad detailid.
Menüüst leiab nii itaaliapäraseid klassikuid, kui ka muid maitsvaid Itaalia roogasid, mille seast ei puudu ka pitsa, pasta ja risoto. Osteria Allora hoiab hinnad väga taskukohasena, pakkudes võimalust nautida maitsvat sööki ilma rahakotti liigselt koormamata. Näiteks pitsade hinnad algavad 8st eurost ning pastaroad jäävad 10-12 euro vahemikku. Teenindus on sõbralik ja personaalne, luues tunde, et oled justkui külas hea sõbra juures.
Meie saime maitsta päris mitmeid põnevaid roogasid.
Arancini - risotopallid Nduja vorsti ja mozarella juustuga serveeriti värske ja aromaatse pestokastmega ning järelmaitses oli kergelt mõnusat vürtsikust tunda.
Vitello tonnato puhul on tegu täieliku klassikaga. Vitello tonnato on klassikaline Itaalia roog, mis pärineb Piemonte piirkonnast. See koosneb õhukesteks viiludeks lõigatud külmalt serveeritud vasikalihast, mis on kaetud kreemja tuunikalakastme ja kapparitega. See maitsekooslus on rikas ja samas veidi happeline, pakkudes värskendavat tasakaalu õrna vasikaliha maitsele.
Kammkarbid õuna-fenkolisalat, prosciutto tšipsid, serveeritud basiiliku-rukola salatilga ja mascarpone kreemil. See roog pakub põnevat maitsete ja tekstuuride kooslust. Kammkarpidele on lisatud õuna ja fenkoli salat, mis annab värskust ja kerget krõmpsu. Prosciutto tšipsid lisavad sellele õrna soolasust ja krõbedust, pakkudes meeldivat kontrasti kammkarpide õrnale tekstuurile.
Mõõkkala brokkoli ja salsa verde kastmega ühendab lihtsad, kuid maitseküllased koostisosad. Mõõkkala on lihaja tekstuuriga kala, mis sobib suurepäraselt grillimiseks või pannil praadimiseks. Salsa verde kaste on maitseküllane komponent, mis annab roale värskust, happesust ja kerget soolasust, mis täiendavad mõõkkala maitset ja lisavad roale särtsaka nüansi.
Vasikaliha grillitud suvikõrvitsa ja salveikastmega on lihtne ja elegantne roog pakkudes puhtaid maitseid. Aromaatne salveikaste loob ürdise, veidi maalähedase maitseprofiili, mis sobib suurepäraselt vasikaliha mahedusega.
Panna cotta valge šokolaadi ja rabarberi moosiga on elegantne magustoit, mis ühendab kreemja ja kerge magususe ning särtsaka hapukuse. Rabarberi loomulik hapusus aitab tasakaalustada valge šokolaadi magusust, lisades maiusele sügavust ja värskeid maitsenüansse.
Aadress: Pikk 33, Tallinn
Comments