top of page

TableOnline BLOG: ODEON baar-restoran & klubi

Seekordne blogipostitus tuleb Kopli kõige coolimast kohast - ODEONIST. Asukoht ongi kohe Kopli tänaval, Tallinna boheemlaste linnajao südames. Stiilsest ja omanäolisest disainist õhkub elegantsi ja peenust tõelise retro twistiga. ODEON on mitmetahuline klubi kus saate avastada õdusa restorani, kokteilibaari, salongi ja ruumi seltskondlikuks ajaveetmiseks. ODEONi on loonud Tallinnas asuvate bistroo-baaride Frank ja Frank Underground omanik/disainer koos New Yorgis ja Portugalis tegutseva arhitekti Sergio Rebeloga.


ODEONI sisekujundus on kindlasti üks stiilseimaid Eestis. Sisenedes paistsid koheselt silma tõeliselt kaunid lühtrid, taimed, kunst ja soe valgus. Restoranis on ohtralt kunsti ja hetkel näete te seintel ka eriti ägeda naise Marita Liivaku loomingut. Restoranist ja baarist edasi liikudes leiame ennast salongis, kus saab korraldada tõeliselt vingeid Studio 54 stiilis pidusid - see atmosfäär lihtsalt viib fantaasia lendama disko-ajastusse! Tegelikult ongi ODEONIS see suvi palju toimumas. ODEON korraldab kohtumisi kunstnike, kuraatorite, disainerite ja ettevõtjatega, et lahata kunstiga seotud teemasid. Samuti komöödia- ja viktoriiniõhtud, esinevad muusikud, lauljad, DJd - tasub kindlasti nende üritustel läbi sotsiaalmeedia silm peal hoida.


Meil oli väga mõnus õhtu ja saime kogeda parimaid palasid menüüst. Tegu on bistroo stiilis restoraniga ja menüü on alati muutuv. Vähemalt pool menüüst on kindlasti vegan kuidki vastandiks pakutakse ka viinamäetigusi ja luuüdi. Ehk siis piirides kinni ei olda ja ideed ning inspiratsioon tuleb kõikjalt.



Odeoni kokteilibaar on tõeliselt pilkupüüdev ja stiilne ning esmalt pakuti meile Passionfruit Pisco Sour'it. Tegu on Peruust pärit kokteiliga, meie kauaaegne lemmikjook! Pettuma me kindlasti ei pidanud, maitsed olid imeliselt tasakaalus ja see on ideaalne suveõhtu drink. Ära märkimist väärib nende peekoni-banaani infusion viski ja sellest tehtud Old Fashioned mis on täiuslik after-dinner kokteil. Proovisime ka mitmeid mocktaile mis olid väga värskendavad ja nende valik on lõputu, vastavalt soovile saab teha valmis just sellise alkoholivaba joogi mis tuju hetkel on.


Meie alustasimegi viinamäetigude ja porgandi takodega. Tallinnas pole just palju kohti, kus saab maitsta viinamäetigusid nii et see oli tõeline treat, valmistatud küüslauguvõiga ja serveeritud baguette'ga. Vürtsikas porgandi tako oli väga mõnus ja mahlane, koostisosadeks mandariinikeedis, küüslaugu-majonnees, sidunisukaad ja tüümian.


Järgnevalt proovisime rebitud pardiliha bagelit Korea porgandisalati, apelsinimajoneesi ja mizunaga (sinepise maitsega vitamiinirikas lehtköögivili). Rebitud liha on jällegi üks meie lemmikuid, kuid pardiliha leiab menüüdest harvemini - seega oli põnev seda kooslust proovida. Puuahjus valmivad gurmeepitsad on kindlasti üks Odeoni signatuurroogadest. Pizza millel marineeritud suvikõrvits, pesto, feta juust, seedermänniseemned ja rukola on täiuslik suveroog kuna tegu oli nii maitsva kuid kerge kooslusega.


Mõlemad magustoidud olid tõeliselt vastupandamatud! Churros oli nii võrratu, et juba nende pärast võtaksime retke ODEONI uuesti ette. Neid serveeritakse kas bounty, dulce de leche või shokolaadi kastmega. Krõbedad kuid õhulised, suus sulavad ja täiuslikult valmistatud! Teiseks magustoiduks oli "Rockside Brownie" kookosejäätisega mis oli samuti lihtsalt imeline kooslus. Me ei jõua ära oodata, et juba uuesti ODEONI maiustama minna!



Kokkuvõtvalt oli meil väga tore õhtu ODEONIS mõnusa atmosfääri, super teeninduse ja maitsva toiduga. Ootame põnevusega selle suve eriüritusi ja ägedaid kokteiliõhtuid. Ahjaa! Peale õhtusööki rabage kaasa ka mõned purgid ODEONI kimchid - te ei kahetse seda!




bottom of page