Mere Koho on šikk vahemerehõnguline restoran Neeme külas, kus kõikidele meeltele tehakse pai. Teid ootavad looduskaunid vaated, lainete õrn loksumine ning unustamatud maitseelamused, et luua eredaid mälestusi. Mere Koho on helgema karakteriga, ent siiski sarnase olekuga sugulane Koho restoranile Telliskivis.
Mere Koho on välja kasvanud kaasaegsest restoran-baarist Tallinnas Telliskivi kvartalis. Pilt tänasest Koho kui ka Mere Koho restoranist on pärit restorani peakoka ning looja Jaanus Koho fantaasiamaailmast. Koho on esimene restoran, mis peegeldab Jaanuse ja tema meeskonna visiooni ühes tema aastatega kogutud asjatundliku gastronoomilise võimekusega. 20 aastat tagasi sõitis Jaanus Tartu poisina pealinna, et pool aastat legendaarses Boccas tööd proovida. Kuuest kuust said aastad, sest järgmisena ootas teda ees La Bottega, kus tollase peakoka kõrval vahetusevanemana kätt proovis. Hiljem on Jaanus juhtinud hotelli Palace kööki ning aidanud üles ehitada Neeme külas asuvat Ruhe restorani ning Ruhe Rannamaja.
2024. aastal jõudis Jaanus ringiga tagasi Neeme külla, kus alustaski uut teekonda vahemerehõngulise restoraniga Mere Koho. Lisaks leiab restorani kõrvalt Koho Rannamaja, mis on sobib suuremateks pidulikeks sündmusteks ning erinevate tähtpäevade tähistamiseks.
Mere Kohos peidab end vaba atmosfäär, südamlik teenindus ja ehe toidukunst, mis paneb maitsemeeled elamusest tantsima. Nende menüüs põimuvad harmooniliselt Vahemere köök äratuntavate Aasia nootidega. Iga roog on valmistatud kirega, pannes maitsemeeled elamusest tantsima. Joogikaart on hoolikalt loodud, et menüüga ühte sulandudes moodustuks sidus gastronoomiline tervik.
Meie proovitud road on Mere Koho külastajate lemmikud ning sobisid kõik täiuslikult mere-äärses restoranis nautimiseks. Siia-ceviche on kerge ja maitserikas roog, mida Mere Kohos serveeritakse õhulise brioche saiaga. Maitse intensiivsust lisab värskendav laimimajonees, andes siiale kergelt tsitruselise nüansi ja meeldiva maheda teravuse. Till lisab põhjamaist nüanssi, samas kui tšilli toob roale kerge vürtsi.
Kala bao on mõnusalt mahlane ja maitsev roog, kus pehmest bao-saiast saab ideaalne alus õrnale ja maitseküllasele forellile. Värske punane kapsas annab roale krõmpsuvust ja kerget mahlasust, ning kogu koosluse kroonib kreemine rohelise sibula majonees õrnalt hapuka marineeritud sibula ja ürtidega.
Mere Koho pavlova on parim, mida maitsnud oleme! Tegu on tõeliselt imelise kunstiteosega! Kerge ja õhuline magustoit krõbedast beseest ja rikkalikust mascarpone-limoncello kreemist ning troopilisest ja värskendavast täidisest. Passion ja vaarikas lisavad magustoidule hapuka ja värske maitsenoodi, mis tasakaalustavad hästi mascarpone kreemi magusust.
Aadress: Sadama tee 10, Neeme
Comments