top of page

TableOnline BLOG: Margherita Pizzeria & Trattoria

Margherita Pizzeria & Trattoria on mõnus ja hubane Itaalia köögiga pererestoran Tallinna vanalinnas. Ehtne pitsaahi ja suurepärane tooraine teevad sellest linna ühe parima pitsakoha. Siit leiate ka maitsvad pastad ning mõnusa a la carte menüü. Margherita võtab oma külalised kaasa reisile otse Itaalia südamesse, pakkudes roogasid, millel on rikas päritolu ja mis on valmistatud kõige värskemate koostisosadega. Tallinna vanalinna ajaloolise ilu ja arhitektuuri kõrval leidub ka rohkesti maitsvaid üllatusi ning meie saime kogeda killukest Itaaliat.



Alustuseks proovisime Caprese salatit - lihtne, kuid ometi nii maitseküllane roog. Värsked tomatid, pehme buffala mozzarella, värskelt rebitud basiilik ja kvaliteetne oliiviõli on selle roa peamised koostisosad. Iga amps toob esile Itaalia suve maitse, kus kõik koostisosad räägivad omaenda lugu.


Järgnevalt maitsesime Spaghetti Carbonarat - Rooma köögi klassikat! Al dente valmistatud spagetid, segatud kreemja kastmega, mis on valmistatud munakollastest, Parmesani juustust, pancettast ja värskelt jahvatatud mustast piprast. See on roog, mida iseloomustab sametine tekstuur ja sügav maitse.


Parma pizza on tõeline maitseelamus kõigile pizza-armastajatele. Õhuke ja krõbe põhi on kaetud rikkaliku tomatikastme, mozzarella juustu, õhukeste Parma singi viilude ja värskete rukola lehtedega. Viimistletud kvaliteetse oliiviõliga, toob see pizza esile Parma piirkonna parimad maitsed.



Meie üks lemmikutest oli Petto d'Anatra - mahlane küpsetatud pardifilee, serveeritud kirsikastmega - tuues esile maitsete rikkalikkuse.


Lõpetuseks, kuid kindlasti mitte vähem oluline, on Crema Catalana. Kuigi see magustoit on pärit Katalooniast, Hispaaniast, on sellel kindel koht paljude Itaalia restoranide menüüs üle maailma. Kerge kreemjas täidis koos krõbeda suhkrust karamellikihiga on lihtsalt vastupandamatu. Kas kohvi või koduse limonaadi kõrvale on see täiuslik magus amps.


Kokkuvõtteks pakub Margherita Pizzeria & Trattoria mitte ainult suurepärast toitu, vaid ka võimalust sukelduda Itaalia kultuuri ja traditsioonide südamesse. Iga roog räägib omaenda lugu, mida saab nautida ajaloolises ja romantilises keskkonnas. Ära mainimst väärib kindlasti ka imearmas kollektiiv ja sõbralik teenindus!









bottom of page