top of page

TableOnline BLOG: Lendav Maaler

Suvi on täies hoos ja meie käisime külas ühe põnevaima kontseptsiooni ja suveterrassiga restoranis Tallinnas - Lendav Maaler. Kesklinnas asuv Lendav Maaler on restoran ja kultuuriklubi, mis pakub moodsat versiooni traditsioonilisest Gruusia köögist, koos suurepärase veinivalikuga. Restorani nimi ja idee on seotud kuulsa Gruusia kunstniku ja ühe Gruusia modernismi loojaga - Petre Otskheli ja tema kuulsa maaliga "Lendav Maaler". Restorani suurepärased kokad pakuvad tõlgendust traditsioonilisest Gruusia kokakunstist ja maitsetest, täiesti omapärasel moel. Eesmärgiks on teieni tuua klassikalised maitsed moodsas võtmes, kuid jäädes truuks oma juurtele.


Suvel saab nautida mõnusaid õhtuid õues, tänavalt peidetud rohelisel terrassil, kus mängib alati hea muusika ning mõnus energia on garanteeritud! Tallinna südalinnas asuv Lendav Maaler on täiuslik koht pere ja sõpradega kvaliteetaja veetmiseks. Kindlasti peab ära mainima, et teid võtab vastu väga sõbralik restoranipere!


Lendavas Maalris tuuakse Gruusia teieni teistsuguse nurga alt. Tähelepanu on pööratud moodsale ja tänapäevasele iseloomule, mis kajastub nii toidus kui ka disainis. Eesmärgiks on tutvustada teile Gruusia kaasaegset kultuuri läbi sagedaste muusikaüritustega - nii live muuska kui ka DJd, samuti veini degusteerimised ning kunstiõhtud.



TOIT: Kui me selle suvist uut menüüd käisime maitsmas, siis läbivaks jooneks olid moodne fusion ja kerged ning puhtad maitsed. Küll aga ei ole mitte kuhugile kadunud ka populaarsed traditsioonilised road, nii et valikut jagub igale maitsele. Seetõttu ongi menüü jagatud erinevateks osadeks.


Suveõhtutel terrassil head Gruusia veini ja kvaliteetmuusikat nautides on täiuslikuks kaaslaseks snäkivalik - kas Gruusia, kanamaksapasteedi või juustu snäkivalik. Meie proovisime kanamaksapasteeti karamelliseeritud sibula võiga ja need maitsed olid tõeliselt jumalikud.


Algroogadest proovisime kitsejuustu salatit ja tegu oli ühe parima verisooniga sellest suvisest roast, mida maitsenud oleme. Mõnusalt maitsekas ning pähklid lisasid nauditavat tekstuuri.


Meriahven rohelise herne- ja seenepüreega oli samuti kerge ja särtsakas roog. Granaatõuna seemned lisasid Gruusia maitseid ja mahlasust. Seda võiksime vabalt terve selle suve nautida!


Kindlasti ei tohiks mainimata jätta grillitud baklažaani tomatikastmes - modernne roog, mis on inspireeritud traditsioonilisest adjapsandalist. Tomatit, sibulat, paprikat ja baklažaani kergelt praadides ning värsket maitserohelist lisades on saadud roog, mis on ühtviisi maitsev nii kuumalt kui külmalt.


Magustoiduks mekitud kirevilja tart oli mõnusalt kerge ja hapukas, nagu üks suvine magustoit olla võiks.



JOOGID: Ära märkimist väärib kindlasti see, et restoranis Lendav Maaler on ka väga hea kokteili- ning veinivalik. Baari tiim on kokku pannud imemõnusa suvise kokteilimenüü ja nende terrass on Tallinna kesklinnas kindlasti üks ägedaimaid kohti, kus suveõhtuid veeta.


Eksklusiivne valik Gruusia veine on restorani au ja uhkus. Sealt sa leiad valiku Qvevri veine, mis on toodetud väikeste veinimajade poolt. Veini nimi tuleb amfora kujulisest savinõust, mida Gruusias kasutatakse veini tootmiseks ja säilitamiseks. Qvevri vein on teistest veinidest täiesti erinev. Sellel on eriline lõhn, tekstuur, värv, maitse ja veinivalmistamise viis.



PS: Lendav Maaler on lemmikloomasõbralik restoran ja ootab teid suveõhtuid nautima koos oma neljajalgse sõbraga!


Aadress: Kentmanni 4, Tallinn





bottom of page