top of page

TableOnline BLOG: Kogu Resto & Pagar

Pavel Gurjanov on Tallinna gurmaanidele hästi tuntud nimi. Tegu on tunnustatud Eesti peakokaga, kes on tuntud oma innovatiivse lähenemise ja kvaliteetse tooraine kasutamise poolest toidukunstis. Pavel on olnud seotud mitme Eesti tuntud restoraniga nagu DOM, Bordoo ja SÖE ning on nüüdseks avanud ka oma uue restorani Kogu Pagar ja Resto.


Gurjanov on võitnud mitmeid tunnustatud kulinaariaauhindu, sealhulgas Bocuse d'Or Eesti voor. Tema restoranides pakutav toiduvalik on tuntud oma kvaliteedi, hooajalisuse ja loodusläheduse poolest. Gurjanov on aktiivselt panustanud Eesti kulinaariamaailma arengusse ja tutvustanud kohalike toiduainete tähtsust toiduvalmistamises.


ASUKOHT: Kogu Pagar ja Resto asub Kalarannas, mis on tuntud oma kauni merepanoraami poolest. Kaunis vana kivimaja loob koheselt erilise atmosfääri, kuna seda on ka inrerjööris palju välja toodud. Võrgu tänava ääres asusid omal ajal kalatööstused ja tänav on saanud nime sealkandis asunud võrgupunumistöökodade järgi. Restorani interjöör on elegantne kuid samas hubane, mis loob külalistele tõeliselt mõnusa meeleolu. Samuti väärib ära mainimist ka lastenurk ning täitsa oma menüü pisikestele - seega on Kogu Restot mugav külastada kogu perega.



TOIT: Kogu Resto menüü on inspireeritud kohalikest ja hooajalistest toiduainetest ning meie maitsesime, võiks öelda et Kogu Resto signatuur-roogasid.

Kõigepealt proovisime Saaretalu salatit, mis on vist küll kõige täiuslikum suveroog. Viinaga marineeritud Pähkla forelli gravlax, värske marineeritud kurgi, noore kartuli ja kalamarjaga oli eriti kergete ja värskete maitsetega mille krooniks oli hapukoorene ürdiõli kaste.

Tartar on Kogu Resto kõige populaarsem roog ja paljud külalised on öelnud, et tegu on lausa parimaga, mida Tallinnas leida võib! Märjamaa veis, cornichonid, marineeritud sinepiseemned, chipotle ja marineeritud shallot loovad täiuslikud maitsekoosluse ja tekstuuri. Serveeritud vahuse anšoovise majoneesi ja röstitud brioche'ga, mis on loomulikult kohapeal tehtud. Suurte tartari sõpradena võime kinnitada, et Kogu Resto on tõesti loonud suurepärase versiooni sellest klassikust.

Magustoiduks proovisime tõelist kunstiteost, mis on inspireeritud mälestustest Paveli lapsepõlvest! Just selline võikski olla punkt imelisele õhtule, rännak tagasi ajas, läbi maitsete. Marjad koos halvaa, pralinee, tumeda šhokolaadi ja marjasorbetiga oli väga kaunis ja eriline magustoit, mis sobib ideaalselt Kogu Pagari kohviga. Ära märkimist vääribki just ka nende pagari pool, sest tiimis töötavad suurepärased baristad ning nad pakuvad Kalaranna parimat kohvi. Lisaks loomulikult pirukad ja muud küpsetised, mille valmistamist on põnev jälgida klaas-seina tagant.



Samuti jagas Pavel meiega peagi välja tuleva suvemenüü märksõnu ning võime kinnitada, et see tuleb äärmiselt põnev ja maitsev. Austrid, langustiinid, krevetid - mida paremat võiks mereäärses naabruskonnas nautida!? Samuti Gröönimaa lest, vasika schnitzel ja burrata suitsuse tomatiga - me ei jõua ära oodata, et seda kõike juba õige varsti maitsma minna!

Suvel avataval terrassil on kindlasti mõnus ka kokteile nautida ning veinivalik on samuti suurenemas. Kogu Resto ja Pagar ootab teid väga toreda meeskonna ja hea teenindusega ning pakub igaühele midagi - hommikusest pirukast ja kohvist kuni gurmeeõhtusöögini välja. Soovitame väga!


Aadress: Võrgu 6





bottom of page