top of page

TableOnline BLOG: Jahu Sushi

Seekord oli meil suur rõõm külastada Jahu Sushit. Oleme suured sushifännid, kuid nende päris õigete maitsete leidmine on Eestis tihtilugu keeruline olnud. Jahu Sushi taga on samad tegijad, kes lõid legendaarse Jahu Resto ning jätkuvalt tegelevad ka Jahu Tänavagurmeega. Seega, kes teab - see teab! Tõeliselt kirglikud foodied on nende kõikide projektide taga. Samuti on Jahu Sushi saanud White Guide tunnustuse, ainukesena Eesti sushi restode seast - juba see fakt räägib enda eest! Aasta aega avatud olnud restoran on muutunud nii populaarseks, et kindlasti soovitame ennem minekut laua broneerida.


ASUKOHT: Jahu Sushi asub ülimalt mugavas asukohas - kohe Tallinna kesklinnas Gonsiori tänaval. Viru Keskus jääb kõigest mõne minutilise jalutuskäigu kaugusele. Parkida saab maja ees ning samuti kulgeb ka jalgrattatee mööda Gonsiori tänavat.


ATMOSFÄÄR: Tegu on pisikese, kuid hubase kohaga - täpselt nagu Jaapanile tüüpiline. Valgusküllases kohas mängib taustaks läbimõeldud ja cool playlist ning teenindus on väga sõbralik.



TOIT: Kas olete te olete ennem joonud tatra teed? Meie proovisime seda esimest korda ja see oli nii meeldiva kookose maitsega. Järnevalt toodi lauda miso supp, mis on keskne roog Jaapani köögis ning mõnus ja tervislik algus einele. Jahu Sushi kõige suurem staar on kindlasti nigiri. Juba algusest peale oligi nende unistuseks müüa nigirit, sest just nii tulevad kõige puhtamad maitsed ja kvaliteet välja. Ja peame tunnistama, et tegu oli tõeliselt suus-sulava ja värske kalaga ning täiuslikult keedetud riisiga. Sushi juures mängib riis väga suurt rolli ning siin restos on see nii ideaalseks timmitud, et tegemist on väga delikaatse lõpptulemusega. Kindlasti peab ka ära mainima, et nende soja kaste on ise tehtud ning see on nii mahe, et meile meeldis niisamagi seda maitsta! Hea meelega võibki tõdeda, et nigiri muutus resto avamisest kiiresti kõigi lemmikuks.


Meie maitsesime ära nigiri kombo: lõhe nigiri, amburi lõhe nigiri, tuunikala nigiri ja hamachi nigiri. Lõhe nigiri maitsmine näitas meile koheselt kala kvaliteeti - paar komponenti kõige puhtama maitse ja hõrgu tekstuuriga! Hamachi on siidine ja mitte nii tugeva maitsega kala ning äärmiselt haruldane Eesti sushi restoranides - samuti see näitab Jahu Sushi taset ja tõsidust oma tooraine suhtes.


Samuti proovisime ära Jaku Niku Maki ehk siis veiseliha koos toorjuustu, spinati, tomati, murulaugu, trühvli kastme ja seesami seemnetega. Lihal oli tunda väga põnevat 7 erineva Aasia vürtsi marinaadi maitset! Menüüs leidub veelgi huvitavaid maitseid - uramaki foie gras ja vaarikatega, tuuramari või siis hoopis keto maki nendele, kes soovivad riisi vältida. Fookus on alati kõige kvaliteetsematel koostisainetel. Jookidest on saadaval loomulikult sake ja ploomivein ning vahvad Jaapani limonaadid. Kuid miks mitte nautida imemaitsvaid nigirisid pudeli mulliga? Jahu Sushi pakutav ei ole lihtsalt kiirtoit, vaid tõeline gurmee-elamus ja pidulik nauding.


Aadress: Gonsiori 12


bottom of page