top of page

TableOnline BLOG: Gastronomist

Gastronomist loodi 2020. aastal Karl Pajussaare poolt esialgu eesmärgiga pidada toiduteemalist blogi. Sama brändi alt tehti mõned koostööd toidutootjatega ning loodi põnevat toidusisu. Karl Pajussaar on Viljandis sündinud, Tartus elanud ning kasvanud kokk kes alustas oma kokaõpinguid 2009 aastal Kuressaare Ametikoolis, mis on tuntud kui parim kutseõppeasutus toitlustuserialade jaoks. Kuressaarest on pärit suur hulk tänaseid tippkokkasid.


Tartus, aadressil Era 2 juhib Gastronomist alates 2024 septembrist oma kõige uuemat restorani Gastronomist Restoran & Terrass, mis pakub maailmaköögist inspireeritud roogasid. Igapäevarestoran koos maitsvate toitude ja hoolikalt valitud joogikaardiga on üks põnevamaid uusi kontseptsioone Tartu linnas. Tegemist on ajaloolise juugendstiilis villaga, mis ehitati aastal 1913. Valitud õhtutel pakutakse Peakoka saalis hoolikalt loodud 6-käigulist maitsemenüüd privaatürituste formaadis.



Gastronomistil on erinevat toitlustuskogemust juba rohkem kui 10 aastat millest viimased 4 aastat on olnud väga laiapõhjaline toitlustusettevõtluse arendamise kogemus. Seda nii menüüplaneerimises, ürituskorralduses, koolituste läbiviimises, toitlustusäri juhtimises ja meeskondade ehitamises ning juhtimises. Gastronomist on lugu soovist luua toiduprojekt mis ei alga ega lõppe restoranis vaid on laiapõhjalisem. Meeskonda kõnetavad kõiksugu toiduga seotud üritused, emotsioonid ning ideed.


Gastronomisti puhul on tegu hubase ja stiilse restoraniga, ning ära mainimist väärib kindlasti ka äärmiselt kaunis keskkond eraõhtusöökide korraldamiseks teisel korrusel asuvas salongis. Kui olete otsimas erilist õhtusööki Tartus oma seltskonnale, siis Karli meeskonna korraldatud meeldejääv elamus on garanteeritud. Meie proovisime parimaid maitseid Gastronomisti menüüst, ning võime kinnitada, et tegu on väga oodatud restoraniga Lõuna-Eestis.



Nopri praejuust kataifi taignas on üks põnev ja maitsev roog, kus ühendatakse täidlane ja rikkalik praejuust ja õrn, krõbe kataifi taigen. Kataifi taigen on väga õhuke ja siidne, sarnane filo taignale, aga peenem ja pehmem. Juust säilitab küpsetades oma maheda soolasuse ja täidluse, samal ajal kui kataifi taigen muutub ülikrõbedaks ja kuldseks. Kõik see loob meeldiva kontrasti: soolane, pehme juust ja krõbe, õhuke taigen.


Samuti hiidkrevetid kataifi taignas on mõnus maitseelamus, kus kooritud, mahlased hiidkrevetid saavad ümbritsetud krõbeda kataifi taigna kihiga. Väga nauditav roog, kus krevetid jäävad mahlaseks ja pehmeks, samas kui välispind on uskumatult krõbe ja mõnusalt tekstuurne.


Šnitsel panko paneeringus, tsillivõi, varajane kartul ja soolakurk on täiuslik kombinatsioon, kus iga koostisosa lisab oma unikaalse maitse ja tekstuuri. See on roog, mis ühendab klassikalise šnitsli mahlase liha koos krõbeda paneeringuga. Panko on Jaapani leiva puru, mis on suurema ja õhulisema struktuuriga kui tavaline paneering, andes šnitslile kergema, krõbedama ja õhulisema kooriku. Soolakurk annab roale värske ja hapu noodi, pakkudes kontrasti nii vürtsika tsillivõi kui ka kartuli maheda maitsega.


Gastronomisti magustoidud on hoolikalt käsitsi valmistatud, kasutades ainult parimat toorainet, sidudes kokku erinevad tehnoloogiad ja maitseid üle maailma.


Banaanikeeks mango-passioni geeli, karamellipähklite ja marjadega on troopiliste maitsete ja tekstuuride harmooniline kooslus, mis pakub iga ampsuga uue maitseelamuse. Pehme ja aromaatne bananikeeks annab magusalt maheda ning kergelt karamellise põhja, millele lisab särtsakust mango-passioni geel – troopiliste viljade ning marjade hapukas ja mahlane maitsenüanss täiustab keeksi magusust ning toob magustoidule värskust.


Aadress: Era 2, Tartu






Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page