top of page

TableOnline BLOG: Art Priori

Tallinna vanalinna südames asuv Michelin Guide tunnustusega restoran Art Priori köidab oma võluva interjööriga, kus ajastutruud šarmi õhkub igast nurgast ning seinu ehib eklektiline kunstiteoste kogumik. Art Priori restoranis saavad kokku maitsvad toidud, imelised veinid, kvaliteetne kunst ja mõnus muusika! Enne söömaasumist tasub kindlasti saabuda veidi varem, et nautida mõnusat aperitiivi baaris. Restorani atmosfäär on hubane ja võluv ning see sobib suurepäraselt romantiliseks õhtusöögiks vanalinnas. Sisenedes haarab sind esimesena ajalooliste detailidega põimuvad kaasaegsed elementid, luues unikaalse miljöö. Seintel eksponeeritud kunstiteosed lisavad ruumile väärtuslikku elegantsi ja põnevust - Art Priori on koht kus kunst ja gastronoomia käivad käsikäes.



Lisaks à la carte menüüle saab nautida ka peakoka Dmitri Fjodorovi poolt hoolikalt loodud 7-käigulist degustatsioonimenüüd koos sinna juurde sobiva veinivalikuga.


Dmitri Fjodorov alustas oma kokakunsti teekonda noorelt, õppides nii klassikalisi, kui ka kaasaegsemaid kokakunsti oskusi. Õpingud said meisterlikeks oskusteks vormitud läbi suure töö ja kogemuse, mida ta ammutas maailma erinevatest paikadest.

Lisaks oma oskustele köögis, on Dmitri tuntud ka oma pühendumuse poolest toidu kvaliteedile ja puhtale maitsele. Ta on mitmete kokandusauhindade laureaat, sealhulgas Aasta Kokk 2014, ning tema restoranid on pälvinud kiitust nii kriitikutelt kui ka külalistelt. Samuti on tema kirg toiduvalmistamise vastu viinud ta kuue aasta vältel kokkade maailmameistrivõistlusele Bocuse d’Or, kus tunnustused ei lasknud kaua oodata.

Täna jätkab Dmitri oma meeskonnaga kulinaarsete piiride laiendamist Art Prioris. Ta on alati avatud uutele väljakutsetele, et pakkuda maitsvat ja meeldejäävat toiduelamust kõikidele Art Priori külalistele.



Restorani menüü on väljapaistev oma Vahemere-stiilis roogade poolest, moodsas ja luksuslikus võtmes. Uue talvise menüü staar on kindlasti grillitud hirvefilee juursellerikreemi, puravikuvõi, porrulaugu confit ja mustsõstraga.


Foie-gras ja pardimaksa pâté krõbeda brioche ja murakamoosiga, mida meie proovisime, oli rikkaliku maitse ja õrna tekstuuriga delikatess. Krõbe brioche lisab tekstuuri ning murakamoos annab magus- hapukat maitset, mis tasakaalustab kogu roa komplekssust.


Langustiini carpaccio, kurgi-tšilli salati ja paprika kreemiga oli kerge ja elegantne eelroog, delikaatse tekstuuri ja puhaste maitsetega.


Sidruni risotto hiidkrevettide ja tsilliga pakkus suurepärast tasakaalu tsitruselise värskuse, mereandide intensiivsuse ja vürtsika tsilli vahel. Loomulikult täiusliku tekstuuriga, mis on risotto juures võtmesõnaks.


Võis karamelliseeritud corvina oli üks parimaid kalaroogasid, mida maitsnud oleme - tõeline gurmaanide unistus. Kala oli serveeritud rikkaliku sooja rohelise salatiga, kus värskeid rohelisi köögivilju on veidi võis hautatud, et säilitada nende loomulik värskus ja krõmpsus, luues samal ajal kauni värvipaleti. Kogu selle kunstiteose keskmes olnud corvinale andis lõpliku elegantse puudutuse porrulaugu kreem, mis lisas roale kreemja ja siidise maitse.


Sidruni tart ananassi ja maasikaga oli kerge ja värskendav magustoit, mis ühendas endas tsitruselise sidruni ja troopilise ananassi maitsed. Serveerituna elegantselt minimalistlikuna kuid samas Art Priorile kohase kullapuruga.


Kokkuvõttes on Art Priori restoran Tallinna vanalinna üks varjatud pärleid, mis ühendab ajaloolise võlu, kunsti ja suurepärase toidu ainulaadsel moel. Kui te otsite unustamatut restoranikogemust, mis viib teid kulinaarsele rännakule Vahemere köögi maailma, siis on Art Priori kindlasti koht, mida tasub külastada. Olgu see romantiline õhtusöök kahele või mõnus koosviibimine sõpradega, see restoran pakub midagi erilist igale külalisele.






bottom of page