top of page

TableOnline BLOG: Alto resto

Alto resto asub suvekuudel Võsul ning ülejäänud aasta Tallinnas, Kalamajast jalutuskäigu kaugusel asuvas Mayeri ärikvartalis. Nende hubases Tallinna restoranis toimuvad brunchid, õhtusöögid ja ka eraüritused. Samuti on seal toimetamas ka Alto pagar - nende maitsvaid saiakesi peab kindlasti proovima ning kaasa saab tellida ka kohapeal valmistatud leiba, hapusaia, soolaseid ja magusaid pirukaid, kooke ning kringleid. Nende kardemonisaiake on parim Tallinnas!



Restorani võtmesõnaks on unikaalsed maitsed ning Alto resto toiduvalikus on kasutatud ainult hooajalisi, värskeid ja kohalikke tooraineid. Ka Alto kokteilide valik on inspireeritud käesolevast hooajast ning koostisosad pärinevad Eesti loodusest. Alto resto on olnud avatud toidunautlejatele juba alates selle aasta algusest. Resto peakokad on vennad Jürimäed – Elar ja Kristjan, kes hoolitsevad selle eest, et kõik parim leiaks tee teie taldrikule. Liisi hoolitseb selle eest, et kvaliteetsed joogid jõuaksid sinu lauale ja et Alto armsad kliendid oleksid hästi hoitud. Kristjan on töötanud Iirimaal Michelini restoranis nimega Ichigo Ichie ning saadud kogemused peegelduvad ka Alto resto taldrikutel. Alto valikust leiad kõik selle, mis just vendade duol meeles mõlgub ning iga kord võid leida menüüst uue roa.



Nagu juba mainisime, on menüü muutv, kuid meie saime maitsta läbilõiget Alto parimatest hooaja roogadest. Alustuseks võib öelda, et juba lauale toodud leib väärib ära märkimist, nii maitsev!


Mahlakad hiidkrevetid pakkusid väga maitseküllase kogemuse. Tomatine bisque koriandriõliga oli kreemjas ja pehme - ning et oleks võimalikult vähe kadu ja lisada maitsele sügavust, on ära kasutatud ka krevetikoored. Tšilli ja ingver andsid roale suurepärase aroomi. Roale lisatud koriandri võrsed lisasid värske ja kergelt piprase maitsenüansi.


Alto meeskonnale väga meeldib ulukiliha ning seda oli ka menüüs näha. Krõbedad hirveliha kroketid käsitöömajoneesiga pakkusid väga mõnusat tekstuuri - krõbedat ja mahlast. Riisiäädikaga marineeritud peet lisaks veel ka krõmpsu ja hapukust. Alto köögis marineeritakse palju köögivilju ning see on taaskord suurepärane moodus toidu pikemaks säilitamiseks ning toidukao vähendamiseks. Huntahven pastinaagi kreemiga oli õrn ja kerge roog kõigile kalasõpradele. Serveeritud valge veini-või kastme, krõbeda lehtkapsa, miniporgandi, spargli ja marineeritud mustjuurega. Grillitud baklažaan ja seakülg, sushiriis, miso ja daikon kergelt marineeritud redisega oli põnevate maitsete kooslus ning kindlasti oli see roog mõjutust saanud Kristjani Jaapani köögi kogemustest.



Aadress: Paldiski mnt 25/2, Tallinn






Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page