Restoran CRU-s puhuvad uued tuuled!

Köögi teatepulga on üle võtnud uus peakokk Mark Keerd! Mark on 28-aastane, noor ja ambitsioonikas kokk. Sündinud Rakveres, ning kasvanud üles väikeses Padise külas, lihtsate toitude ja selgete maitsete keskel. Huvi kokanduse vastu tekkis tal alles koolis, kui ta 2010. aastal Kehtna KHK-sse õppima asus. Kooli ajal sai kätt harjutatud abikokana erinevates kohvikutes ja restoranides nagu näiteks Sesoon ja Leib Restoran.




Oma esimese köögitöö maigu sai ta suhu just Sesoonis, kuhu asus peale koolipraktikat nädalavahetuseti kooli kõrvalt tööle. Esimese restorani kogemuse sai restoranist MEKK ja Laulasmaa SPA Wicca restoran, edasi restoranid Jahu, ORE ning Dirhami Kalakohvik.


Esimese peakoka ameti võttis Mark vastu Jahu restoranis kõigest 24 aastaselt. 27-aastaselt liikus Mark Dirhami Kalakohviku kööki juhtima, millest sai tema edulugu. Kõva kooli ja sügava huvi Eesti köögi ning toidutraditsioonide vastu sai Mark aga just vanalinna restoranist MEKK, Eesti kokandusmaailma ühe mõjukaima peakoka, Rene Uusmees, juures töötades. Kuna Mark ise on aga vene juurtega, siis ka vene köögi mõjutused on tal väga tugevad.



Mark seob oma töös Eesti kööki, vene juuri, prantsue tehnikat, ning Euroopa maitseid. Kehtna kooli minekuga sidus Mark end põhjalikult toidu tegemisega ning õppimise käigus avanes võimalus jäädvustada ka tundides harjutatud toitusid. Siit kujunes välja uus hobi ja kirg ka fotograafia vastu. Tänaseks on ta jäänud fotograafias pigem mere, metsa ja muu looduse pildistamise juurde. See aitab tal mõtted selgena hoida ja leida inspiratsiooni uuteks toitudeks.


CRU restorani meeskonnaga liitumist kirjeldab Mark järgmiselt: "CRU-s kohtuvad Euroopa maitsed. Võimalus kasutada sedavõrd kontrastseid tooraineid ja neid kokku sobitada, on iga koka unistus."


Aadress: Viru 8