top of page

TableOnline BLOG: Parrot MiniBar - killuke Amazonast 1920ndate elegantse twistiga

Tallinna vanalinnas asub üks tõeliselt eriline paik – koht, kus kohtuvad omavahel Amazonase vihmametsade müstiline ilu ja stiilselt vallatud 1920ndad. Palun saage tuttavaks – Parrot MiniBar.


Nagu ka nimest võib välja lugeda, on Parrot MiniBari põhimaskotiks papagoi. Selle kauni linnu figuur on miljöös nähtav igal pool, tervitades külastajaid juba enne sisenemist kokteilibaari logol. Baari sisenedes võib neid märgata erinevates saali nurkades oma galantse puuri küljel ümbritsevat jälgimas. Sealjuures on oluline mainida, et ühtki elus lindu Parrot MiniBaris siiski ei kohta – nimelt ei soovi omanikud ühtki elusolendit eksponaadi eesmärgil vangistada.


Gastrobaari kontseptsiooni jälgides on Parroti loomise taga vaat et Eesti dream team. Perenaine Teele Raam-Pello on suutnud läbi fenomenaalse loomingulisuse siduda omavahel kaks täiesti erinavat kontseptsiooni ning luua ainulaadse, samas harmoonilise atmosfääri. Kokteilimaailmas kõigile tuntud Henno Pello on kokku pannud suurepärase kokteilimenüü, milles on igale joogile lisatud omapoolne särtsakas ja omapärane twist.

Köögi poolt maitseelamuste pakkumise eest vastutab Margo Paluoja, kes tõusis omal ajal Viljandis Fellinis olles Eesti söögikohtade edetabeli etteotsa ning loob nüüd Parroti köögis absoluutselt imelisi maitseelamusi.


Meie külaskäigu ajal andsime Teelele täiesti vabad käed ja lasime tal meid üllatada kõige pakutavaga. Eriliseks muudab Parroti kindlasti asjaolu, et roogasid serveeritakse ampsudena. Nii eel kui ka pearoogade tarbeks pole laual mitte nuga ja kahvel, vaid hoopis pintsetid. Terve toidumenüü on jaotatud ‘Lendudeks’ ning võimalik on tellida maitsmismenüü, kus on esindatud pea kõik road menüüst ja tegu pidi olema tõelise maitserännakuga.


Meie maitserännak algas esimese lennuga ja saime ära maitsta kergemad hõrgutised nagu kalaküpsis, tomati nik-näk, kuum kartul ja brioche burger. Kuigi kõik road olid tõeliselt maitsvad, peame eriliselt esile tooma kalaküpsise, mis pälvis meie jaoks “kõige imelisema maitseelamuse”tiitli. Õrn homaari besee ja täidlust andev suitsutatud toorjuust koos forellimarjaga oli midagi tõeliselt maitsemeeli paitavat. Teise lennuga serveeriti meile mini kaheksajalad, grillitud angus steik ja grillitud pärlkana. Kõik niinimetatud pearoad olid lõigatud suupärasteks ampsudeks, mida sai mugavalt pintsettidega süüa ja omavahel jagada. Teise lennu roogade hulgast me endale lemmikut ei suutnud valida, sest kõikides roogades oli midagi erilist ja maitsekooslused pälvisid igas roas heakskiidu.


Kolmandal ja ka viimasel lennul maitsesime ära Parroti oivalisest magustoiduvalikust alfajores (klassikaline Lõuna-Ameerika küpsis), passioni ja kookose. Sellest lennust õnnestus meil leida õhtu üks suurim üllataja – magustoit nimega Kookos. Võrratu kookose ja shokolaadi magusus ja sinna kõrvale serveeritud värskendav tsitruse sorbee ning kõiki maitseid ühildav avokaadokreem tegid sellest magustoidust meie arvates ühe parima, mida kunagi saanud oleme.


Siinkohal on paslik ära mainida, et söökide kõrvale saime nautida õhtu vältel ka nende imemaitsvaid signatuurkokteile. Omalt poolt julgeme neid kõiki soovitada,  sest valikut leidus tõepoolest igale maitsele. Ja kui ka esialgu on omal käel veidi keeruline millegi kindla kasuks otsustada või endale “see õige” leida, on restorani abivalmis liikmed alati valmis soovitustega aitama.


Ja siis läks õhtu alles põnevaks! Nimelt avaneb Parrot Minibari garderoobikapist eriline (ja kindlasti intrigeeriv ja üllatav!) pääs keldrikorrusele ning sealsesse hubasesse Speakeasy baari. Hetkeks tekkis tunne nagu astuksime Narnia võlumaailma. Kui ülemisel korrusel olid nähtaval enamasti Amazonase mõjutused, siis alumisel korrusel loob atmosfääri 20ndate aastate hullunud The Great Gatsby stiil. Samuti kui ülemisel korrusel kostusid Amazonase muusikarütmid siis alumisel korrusel paitab kõrvu jazz. Mõlemal korrusel tekib reaalselt tunne, et oled astunud kuskile teise atmosfääri või ajastusse ja hetkeks unustad, et oled tänapäevas.


Võttes meie endi kogemuse lühidalt kokku, ütleks, et Parrot MiniBar ei ole lihtsalt ilusa interjööriga kokteilibaar, vaid väga eriline kogemus, mis suudab omamoodi üllatada kõiki toidu- ja kokteiligurmaane ning nende salajased uksed avanevad neile, kes põnevatest maitsetest rõõmu tunnevad. Hubane, kuid samas elegantne atmosfäär ning unikaalsed ja huvitavad maitsed teevad Parrotist kindlasti ühe ainulaadse ja avastamist väärt koha!


Aadress: Vana-Posti 7


bottom of page