top of page

Mere ääres asuvad restoranid

Hetkel tundub, et suvi sai kiire lõpu - kuid me oleme täiesti kindlad, et vananaistesuvi ootab juba ümber nurga. Kuidki tegelikult, veekogu kaldal on mõnus ja hubane õhtusööki nautida ka suure sügisese tormi ajal - seega tegime väikese kokkuvõtte mere ääres asuvatest restoranidest. Kui olete saabumas veesõidukiga, siis Lore, Kampai ja 180 Degrees asuvad Noblessneri Sadamas, Sardiinid ning Kalevi Jahtklubi Resto asuvad Kalevi Jahtklubis Pirital.


1. Lore Bistroo



Lore Bistroo ootab teid Noblessneri sadamas, ajaloolises laevatehase hoones. Oleme külastanud Loret nii suvel kui ka talvel ja kinnitame, et tegu on äärmiselt võluva restoraniga igal aastaajal. Suvel on mõnus õues istudes sinist taevast ja purjekaid imetleda ning talvel hubast kaminatuld nautida.





2. 180 Degrees


180° on lummavate merevaadetega fine dining restoran ajaloolises Noblessneri sadamas. Avatud köök ja elegantne degustatsioonimenüü pakuvad toiduarmastajale lisaks maitseelamustele ka visuaalset naudingut. Uuenduslikud kulinaarsed võtted toovad põnevalt esile nii kodumaise kui kaugelt toodud tooraine maitsesügavused, kuid rahvusvaheliste mõjutustega köögis ei unustata ka klassikalisi kombinatsioone.





3. Sardiinid



Restoran Sardiinid on Pirita sadamas jõesuudme vasakul kaldal Jahtklubi majas asuv restoran, mis on märkimisväärne näide hilismodernistlikust arhitektuurist. Jahtklubi maja ehitati 1980. aastal toimunud Tallinna olümpiaregatiks osana purjespordikompleksist, mis on muinsuskaitsealuse ehitisena tänaseni autentsena säilinud. Restorani piiravad kahelt poolt terrassid, millelt avanevad hingematvad vaated merele, Pirita sadamale ja Birgitiinide ordu kloostrile. Teadaolevalt oli Pirita jõesuue paatide randumispaiga ja sadamana kasutusel juba muinasajal.





4. Taju Resto



Taju Resto on tõeline pärl Jõelähtmel. Merevaated on ülikaunid ja peakokk Ranno Paukson kostitab elaval tulel valmsitaud roogadega, mis on valmistatud kvaliteetsest ja hooajalisest toorainest. Traditsioonilised maitsed kohtuvad maailmapärlitega ja inspiratsiooni tuleb kõigest, mis loodusel pakkuda on. Taju asub mere ääres, 300-aastases looduskaunis talukompleksis, mida ümbritsevad eriilmelised pärandniidud. Taju Resto hooviala koos õueköögi ja terrassidega asub rannaastangu erinevatel tasanditel.





5. Kampai



Kampai on killuke Tokyot Noblessneri kaldal. Sõbralik sumin ning vaba õhkkond segatud pöörase miljöö ning ainult kõige paremate paladega Jaapani toidukultuurist. Palju sõpru, hea ning ainult kõige kvaliteetsem toit ja jook - just selline ongi üks õhtu Jaapani izakayas. Enam ei pea selle kogemiseks enam teisele poole maakera sõitma, selle leiab siitsamast mere äärest Noblessneri sadamas.





6. Pirita Jahtklubi Resto



Pirita Jahtklubi Resto näol on tegemist juba legendaarse mereäärse kohtumispaigana. Jahedamatel õhtutel või kargetel talvekuudel saab õhtut nautida siseruumides kaminavalgel. Suvisel ajal saab Kalevi Jahtklubi restoranimõnusid nautida suurel väliterrassil ja puhata silma ning nautida ilma jõekääru vaatel. Purjekatest ümbritsetud õhkkond on alati väga mõnus ning tihti võib Jahtklubi ümbruses märgata askeldamas ka tuntud purjesportlasi.


bottom of page