top of page

Selle aasta kõige oodatum taasavamine - Lee Restoran


Lee on nimelt uuestisündinud paljude lemmik, restoran Leib. Restorani ümbersünni taga on Leivast tuttav tuumik. Kööki veavad aga Annika Uibo ja Hiro Takeda. Eestlane ja Kanada jaapanlane, kes kodumaist toorainet vürtsitavad rahvusvahelise kogemuse ja maitsetega.


Tegijate kirge on näha igas väikeses detailis ja ka meie ootame põnevusega Lee külastamist.

Kindlasti saab nende ruumikas sisehoov olema Tallinna üks suvistest edulugudest.


Lee uus kontseptsioon on eriti oodatud Eesti restoranimaastikul - nimelt nende menüü on jagatav kogu seltskonna vahel. Lee on inspireeritud iidsest elurõõmust tuues meid üksteisele lähemale läbi jagamiseks mõeldud toidu. Kõige põnevam on just niimoodi proovida kogu menüüd, kogeda erinevaid maitseid ning jagada kogemust sõprade ja perega sotsiaalses ja intiimses atmosfääris. Eriliselt mõnus suveõhtu on see, kui restorani saabudes lased kas teenindajal või sõbral menüüst valiku teha ja siis jääb üle ainult erinevaid roogasid nautida!


Samuti on tegijate kindel põhimõte olnud alati kasutada kodumaist toorainet, pärinedes väiketootjatelt ja sõpradelt Eesti taludes ja metsades. Lee oluline väärtus on ka teadlikult vähendada ökoloogilist jalajälge ning anda panus jätkusuutlikule restorani-pidamisele. Lee söögilaud on kohalik, hooajaline ja kaasaegne, mida rikastatakse kogemuse ja maitsetega mujalt maailmast. Suvel ilusa ilmaga soovivad üldiselt kõik õues istuda, kuid kindlasti väärib äramärkimist Lee imekaunis sisekujundus. Selle autoriks on Marit Ilison, kes on disaininud ka arhitektuuripreemiale nomineeritud Lore Bistroo. Seega tasub kindlasti tähelepanu pöörata ka erilistele interjööri detailidele.



bottom of page