top of page

TableOnline BLOG: iO Restoran - naudi Itaaliat Vene elegantses luksuses

Kadriorus kesklinna piiril asub luksusliku ja pilkupüüdva interjööriga IO restoran.


Seekord kutsus meid külla restorani juhataja Karina Tsõbulenko. Restorani atmosfäär on kindlasti ekstravagantsem ning peenem kui tavalise casual-dining söögikoha oma, ning seda toetab ka iO restorani dresscode poliitika. Oma kogemuse baasilt võime kõiki julgustada, et restorani sisu on tunduvalt soojem, elegantsem ning kodusem, kui ehk esmalt aknast piiludes võib tunduda, ent dressipüksi ja kodusussi söögikoht see kindlasti pole. Restoranis segunevad Itaalia ja rokokoo stiilid, mis loovad lummava mitmevärvilise interjööri ja õhkkonna.


Karina selgitas meile, et restorani omanik on Itaalia kultuuri suur austaja ja tänu sellele sündis ka restorani kontseptsioon. Ka kogu sisustus on eritellimusena kohale toodud otse Itaaliast. Samuti restorani nimi iO tuleneb itaaliakeelsest sõnast ‘Mina’. Lisaks elegantsele atmosfäärile koorub iO restorani köögipoolel fusion-stiil, mis on sidunud endas Itaalia ja Vene kaunite maitsete sümfoonia. Restorani menüü on sarnaselt interjöörile võrdlemisi luksuslik, pakkudes midagi igale maitsele. Eriti kauni valiku leiab iO-st aga  mereandide austaja.



Tuleb tunnistada, et meil endil oli algselt veidi raske hoomata, kuidas panna koos toimima nii Vene kui Itaalia köök?! Pärast degusteerimist pidime üksmeelselt tõdema, et  iO’s on see harmoonia leitud ja väga peenetundeliselt on esile tõstetud mõlema kultuuri parimad palad.

Nende kauni menüü taga on peakokk Zaven Ioannesyan. Karina sõnul on Zaven väga talendikas, kreatiivne ja kogenud kokk ning restorani menüüsse on ta on toonud palju uut.

Toiduvalmistamisel on tal protsessi läbi viimisest oma nägemus, kindlad põhimõtted, välja töötatud tehnika ja loomingulisus ning soov areneda aina edasi.                                                                                                                                


Eelroogadest soovitaksime kindlasti nende veiseliha tartar’i parmesani ja musta trühvliga, mis on iga trühvli austaja kindel lemmik. Maitsed olid puhtad ja hõrgud ning millegagi ei oldud üle  pingutatud. Samuti pakkus väga huvitavat maitseelamust tuunikala tartar rukolaga, kus tuli esile palju erinevaid maitseid ja tekstuure, mis sulasid suus kokku ühtseks suurepäraseks maitseelamuseks. Eriti põneva nüansi andis roale vaarika geel, mis oli meeldivalt värskendav.




Pearoogadest proovisime ära ühe IO restorani kindla firmaroa milleks on grillitud kaheksajalg kartuli ja oliividega. Võime öelda, et meie arvates oli tegemist ühe Tallinna parima kaheksajala roaga! Kõik maitsed sobisid ideaalselt ja kaheksajalg oli küpsetatud nii perfektselt, et lausa sulas suus.


Kuna IO köögis pesitseb ka Mibrasa ahi, mis tähendab, et paljud road küpsetatakse elaval tulel, siis pidime ära proovima ka nende Steik „Rib-eye. Maitsest oli aru saada, et tegu oli vägagi kvaliteetse lihaga ja temperatuurilt meedium rare oli mõnusalt mahlane ja hästi maitsestatud. Kõrvale serveeriti meile grillitud artišokki, mis samuti oli maitselt puhas ja mõnusalt krõmpsuv.


Magustoitudest proovisime ära Pavlova vaarikasorbeega ja Vareenikud kirssidega. Pavlova oli mõnus kooslus magusast beseest ja värskendavast vaarikasorbeest ning igale Pavlova austajale kindlalt üheks lemmikuks magusroaks. Meie aga leidsime taaskord oma suurima üllataja magustoitude hulgast. Nimelt  traditsiooniline vene dessert vareenikud kirssidega, mis serveeriti itaaliapärase mascarpone kreemiga, ületas kõik meie ootused. See maitsekooslus lihtsalt sulas suus ja siiani mõtleme, et läheks kasvõi ainult selle magustoidu pärast sinna tagasi. Seda nimetaks ideaalseks harmooniaks Vene ja Itaalia köögi vahel.


Kokkuvõtvalt nautisime oma õhtut IO Restoranis väga! Õhkkond oli meeldivalt glamuurne, samas mitte üleliia peen. Taustamuusika andis atmosfäärile kergust juurde ja teenindus tekitas väga teretulnud tunde. Restorani atmosfäär on tõeliselt avastamist väärt ja annab võimaluse hetkeks hallist argipäevast põgeneda. Mingil määral tekitas restorani stiil meile tunde, nagu oleksime Alice Imedemaale sattunud. Meie oleme oma elamusega igati rahul ja soovitame kõigile seda erakordset restorani kindlasti külastada! Usume, et saate samamoodi igati meeldiva ja maitseküllase kogemuse osaliseks.


Aadress: Narva maantee 63/4


bottom of page