top of page

Intervjuu: Pavel Gurjanov - Kogu Resto & Pagar

Pavel Gurjanov on Tallinna gurmaanidele hästi tuntud nimi. Tegu on tunnustatud Eesti peakokaga, kes on tuntud oma innovatiivse lähenemise ja kvaliteetse tooraine kasutamise poolest toidukunstis. Pavel on olnud seotud mitme Eesti tuntud restoraniga nagu DOM, Bordoo ja SÖE ning on nüüdseks avanud ka oma uue restorani Kogu Pagar ja Resto Kalarannas.


Tema restoranides pakutav toiduvalik on tuntud oma kvaliteedi, hooajalisuse ja loodusläheduse poolest. Gurjanov on aktiivselt panustanud Eesti kulinaariamaailma arengusse ja tutvustanud kohalike toiduainete tähtsust toiduvalmistamises.


Kust sa leiad inspiratsiooni, mida tood Kogu Restosse?


Minu põhiliseks inspiratsiooniks on Eesti loodus. Mina ja minu tiim, me armastame Eesti toorainet ja kui meil on võimalus seda kasutada, siis teeme seda kindlasti. Mulle meeldib toetada Eesti põllumehi ja tootjaid! Suureks inspiratsiooniks on ka raamatud. Minu kodu raamatukogus on umbes 50 kokaraamatut. Muidugi meeldib mulle ka reisimine, et saada inspiratsiooni, suhelda erinevate rahvastega, proovida nende toite. Mul on sõpru ja tuttavaid kõikjal maailmas.



Räägi meile natukene endast ja oma eelnevast kogemusest!


Pärast gümnaasiumi lõpetamist õppisin TeKos. Praktikal olen käinud nii Taanis, Rootsis, Saksamaal kui ka Šveitsis. Aastal 2012 algas minu teekond restoranis Cru, kus olin Dmitri Haljukovi sous chef. Olen olnud peakokk restoranides DOM ja Bordoo. Ennem Kogu Resto & Pagari avamist olin SÖE peakokk ja omanik. Olen olnud esindatud erinevatel võislustel, kust olen koju toonud palju tiitleid, nagu näiteks Baltimaade meister konkursil Baltic Culinary Star, San Pellegrino võistlusel esindasin Eestit, kus sain 2. koha. 2018 esindasin Eestit maailma prestiižikaimal kokkade võistlusel Bocuse d’Or’il. Aastal 2022 treenisin Ukraina tiimi Bocuse d’Oriks, kuid siis algas sõda ja osalemine konkursil jäi ära.


Jaga lugejatega oma lemmik suveretsepti!


Peedirisoto


Retsept neljale


1 mugul sibul

50 grammi võid

3-4 punast peeti

225 g Arborio risotto riisi

300 g kanapuljongit

50 g värskelt riivitud Parmesani juustu


Pese ja koori peedid ära. Mahlapressis tee värske peedi mahl. Prae hakitud sibulat kergelt 5-7 minutit või sees, kuni sibul omandab hästi heleda värvuse. Lisa riisi ja prae veel 2-3 minutit. Lisa kulbitäis puljongit ja sega pidevalt, kuni puljong on riisi sisse imendunud. Lisa juurde ¼ peedi mahlast ja jätka segamist. Lisa umbes 10-15 minuti jooksul kogu ülejäänud peedi mahl. Sega hulka riivitud Parmesani juust ja serveeri kohe. Kaunistada mikro kressiga.





bottom of page