top of page

Intervjuu: Mariam Eliashvili - Lendav Maaler

Kohtusime restorani Lendav Maaler tiimi uue liikme - hiljuti Eestisse saabunud Mariamiga! Tema kogemus Tblisi populaarsetes restoraniköökides peegeldub ka Lendava Maalri uues ja suvises menüüs, mida soovitame kindlasti proovima minna!


Kust sa leiad inspiratsiooni, mida tood Lendavasse Maalrisse?


"Enamasti inspireerib mind see, kui näen ka ennast külalisena, kes tahab mõnusas õhkkonnas maitsvat ning kaunilt serveeritud toitu nautida. Lendava Maalri puhul tulin näiteks mõneks päevaks lihtsalt restorani, et õhkkonda tunnetada, samal ajal kui arutasime muudatusi ja kontseptsioone. Leidsin endale lemmiknurga ja seal samas istudes panin olemasolevad ideed kirja ning proovisin neid täiustada ja kohandada just selle karakteri järgi, mis Lendav Maaler minu jaoks on."



Räägi meile natukene endast ja oma eelnevast kogemusest!


"Omades ärijuhtimise haridust, otsustasin 2019. aastal oma elu radikaalselt muuta ja mõelda rohkem sellele, mida mulle iga päev teha meeldib ja mis mulle rõõmu valmistaks. Siis sattusin esimest korda professionaalsesse kööki ja sellest ajast alates olen järjepidevalt õppinud nii köögis kui ka inimestelt, keda olen sel teekonnal kohanud. Olen viimaste aastate jooksul jõudnud töötada päris mitmes kohas, mis on erineva stiili ja mastaabiga. Alguses töötasin väikeses, kuid väga populaarses kohvikus, mis asus Fabrikas (Tbilisi loome- ja kultuurikeskus). Enne Eestisse jõudmist töötasin seal ka sous chef'ina. Olen veetnud palju aega ka väga ägeda butiik-hotelli Tbilisi Roomsi köögis, mis andis võimaluse rohkem areneda ja oma potentsiaali reaalselt näha."


Kuidas sulle tuli idee tulla Eestisse elama?


"Mulle väga meeldib elus mugavust luua ja siis muretult selles mugavustsoonis elada. Oma eelmisel sünnipäeval mõistsin, et selle harjumuse muutmine annaks mulle palju uusi võimalusi ja õpetaks mind ennast paremini tundma õppida. Kui ennem oleksin ma mõelnud kaua, kas kolida täiesti võõrale maale, siis praegusel eluetapil võtsin seda kui väljakutset. Ilmselgelt mängis Tallinnas asuv restoran Lendav Maaler minu otsuses suurt rolli, kuna olen neid juba pikemat aega jälginud. Nende kontsept on minus alati positiivseid emotsioone tekitanud ja selline koht saab olla ainult motivatsiooniks, et oma elus suured muutused teha. Seetõttu otsustasin lüüa mitu kärbest ühe hoobiga - töötada kohas, mis meenutaks mulle kodu ja ühtlasi annaks võimaluse töötada koos sarnaste väärtustega inimestega, samal ajal end loominguliselt väljendades. Olen kindel, et koos Lendava Maalri suurepärase meeskonnaga loome oma külalistele põnevaid ja kauneid elamusi."



Jaga lugejatega oma lemmik suveretsepti!


"Külm ajapsandali! Kindlasti! See on väga särtsakas, lihtne ja taskukohane roog. Tomatit, sibulat, paprikat ja baklažaani kergelt praadides ning värsket basiilikut või peterselli lisades saad roa, mis on ühtviisi maitsev nii kuumalt kui külmalt. Minu lemmik on külm ajapsandali, mis on jahutav ja ei tundu raske. Loomulikult pakume seda ka oma uues menüüs. Mis puudutab retsepti - kui soovite proovida minu ajapsandali versiooni, siis teate, kust meid leida!"





Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page