top of page

Intervjuu: Marat Smyrnov - Moos Resto

Moos Resto on Mustamäel tegutsev hubane pererestoran, mida iseloomustavad kodusoojus ja helged emotsioonid. Loe intervjuud Moosi peakoka Maratiga ja proovi ka kodus valmistada tema lemmikrooga!


Kust sa leiad inspiratsiooni, mida tood Moos Restosse?


Palju inspiratsiooni olen saanud koostöös Hügge peakoka Jegorsiga. Koostöö annab alati mõtteid ja ideid, kuidas teha erilisi roogasid. Püüan ka jälgida teisi maailma ja Eesti restorane, et olla kursis meie alal toimuvaga. Raamatutest leian ka alati palju kasulikku ning häid mõtteid. Mulle meeldivad maitsvad ja ilusad toidud!



Räägi meile natukene endast ja oma eelnevast kogemusest!


Oma koka karjääri alustasin kodus, Ukrainas. Seal sain töötada erinevates restoranides, kuni tekkis võimalus panna ennast proovile Euroopas. Nii sain ma kogemuse Austrias, kus alustasin tavakokana ja juba mõne aja pärast sain peakokaks. Olles Budapestis tööl, tuli pakkumine Eestist. Ma ei tahtnud sellest loobuda, vaatamata tundmatule riigile. Eestis käisin ma samuti eelnevalt praktikal ühes restoranis, ennem oma praeguse positsioonini jõudmist. Kaartide kokku mängimisel sattusin ma Hügge Restosse, kus sain hindamatu kogemuse töödates Jegors Porulevsi käe all.


Jaga lugejatega oma lemmikroa retsepti!


Minu lemmik roog on pardifilee. Retsept on mõeldud kahele.


Meil läheb vaja:

Pardirinna filee 2 tk

Miniporgand 6 tk

Kartulipüree 300g

Metsik küüslauk 30g

Petersell 10g

Till 10 g

Oliiviõli 40g

Demi glace mustsõstrast 200g

Rosmariin 2 oksa

Tüümian 2 oksa

Küüslauk 4 küünt

Sool

Pipar

Kanamaitseaine

Mesi 1 supilusikas

Punane vein 300 ml

Mustsõstar


Pardi fileed peseme ja puhastame kõigest üleliigsest, naha peal teeme väiksed diagonaalsed lõiked, püüame liha mitte tabada. Asetame pardifileed kaussi, lisame natuke kanamaitseainet ja oliviõli ning laseme tal puhata.


Kastme jaoks läheb meil vaja demi glace kastet (müüakse valmis kujul). Poti sisse paneme 200g demi glace kastet, 40g mustsõstart, rosmariini ja tüümiani oksi, paar küüslaugu küünt, 1 supilusikas mett ja 200ml veini. Veinist on vaja eelnevalt alkohol välja aurutada - keedame kõik koos madalal tulel, kuni 2/3 aurustub välja. Keedame kuni konsistents muutub paksemaks. Kui on valmis, kurname läbi sõela ja pigistame lusikaga mustsõstraid.


Kartulipüreed teeb igaüks ise oma maitse järgi. Sinna tuleb lisada ainult metsikut küüslauku ja võid.

Mini porgandeid puhastame ja blanšeerime keevas vees. Umbes 3 minutit, peale seda paneme jääkulma vette. Enne serveerimist krõbestada pannil tilga mee ja soolaga.


Marineeritud parti praeme pannil mõlemalt poolt umbes minut aega, samal ajal lisades soola ja pipart. Seejärel paneme pardid ahju 180 kraadiga 5-7 minutiks, et saavutada medium küpsusaste. Peale ahjust välja võtmist laseme pardil minuti puhata. Enne serveerimist lõikame pardi pikkupidi lahti. Rohelise õli jaoks meil on vaja tilli, peterselli ja oliviõõli. Kõik koostisained laseme blenderist läbi ja ongi valmis!


Serveerige endale meeldival kujul.


Hea isu!


bottom of page