Linnahalli vahetus läheduses avati uus ja omanäoline liharestoran Butcher & Chef.
Idee uue restorani loomiseks tuli nende Balti Jaama turu väiksemast söögikohast, kuhu suure nõudluse tõttu kõik lihakummardajad enam ära ei mahtunud. Neil on ka oma lihapood, kus leidub samuti laias valikus kvaliteetset kodumaist toodangut. Sealt saab kindlasti ka kõige nõudlikum lihagurmaan endale midagi meelepärast kaasa osta.
Ka meieni jõudsid kuuldused, uuest ja huvitavast restoranist, kus saab nautida mahlaseid liharoogi ja värskeid mereande. Selleks, et tekkinud uudishimu rahuldada, seadsime sammud sinnapoole. Kuigi tol päeval oli ilm sombune, siis restorani sisenedes tekkis kohe soe ja hubane tunne. Silma jäid maast laeni aknad ja hästi paigutatud sisustus, mis andsid palju valgust ja avarust. Restorani sisekujundus on nii intrigeeriv, et toitude ootamisel juba igav ei hakka ning ringi vaadates leidub palju põnevaid detaile. Ühel seinal on näiteks kujutatud suurelt koopamaaling, mis viib teid tuhandeid aastaid ajas tagasi.
Külluslikke eelroogi nähes, tekkis väike hirm, kas me üldse pearoogadeni jõuame. Kuid peagi selgus, et esialgne hirm oli asjata, sest road olid tegelikult üpriski kerged. Kõigepealt proovisime mangosalatit kaheksajala kombitsatega ning seejärel salatit suitsupardiga. Mõlemad road olid maitsvad, ent meie lemmikuks osutus suitsupardi salat.
Eelroogadest pakuti veel Cevichet, mille puhul on tegemist Peruu rahvusliku uhkusega ja väga vana retseptiga. Kusjuures üks restorani kokkadest on pärit Peruust, kes antud retsepti saladuse kodumaalt kaasa tõi. Meile pakutud Ceviche oli mixto, mis tähendab, et valgele kalale lisati ka mereande. Tegemist on kerge roaga, mida saab soojal suvepäeval Butcher & Chef’i väliterrassil nautida.
Meile kõigile jäi maitsemeeltele kummitama ka tuunikala steik, mis lausa sulas suus. Hea tuunikala steigi leidmine võib tegelikult olla arvatust palju keerulisem. Kuid Butcher & Chefi kokkade kätetöö on tõesti proovimist väärt. Nende enda tehtud vorstikesed saavad kindlasti õllesõpradele ideaalseks kaaslaseks ja muidugi ka kõigile teistele. Käsitöövorstide juurde pakuti meile ka erinevaid kastmeid. Siinkohal tooksime kindlasti välja meie ühehäälse lemmiku, milleks oli trühvlikaste.
Õhtu lõpetuseks saime ka suud magusaks. Proovisime õunakooki, toorjuustuvahtu rabarberikeedisega ja Creme bruleed. Creme Brulee peale oli veel puistatud isetehtud halvaad, mis tuli meeldiva üllatusena. See väike lisatud nüanss viis antud desserdi järgmisele tasandile. Isetehtud õunakook sobib neile, kes väga magusaid järelroogi ei armasta ja otsivad midagi mahedamat. Kui soovid proovida midagi lihtsat ja kodust, siis antud dessert sobib selleks ideaalselt. Meie kõigi lemmik oli aga toorjuustuvaht rabarberikeedise ja marjadega, mis oli lihtne aga samas väga maitsev. Antud magustoidu nautimisel tekkis meil lusikatega väike tunglemine, sest tundus, et sinna hõrgutisse tahtsid kõik muudkui kaevuda.
Kokkuvõtteks võib öelda, et jäime selle toiduelamusega väga rahule ning soovitame külastada seda mõnusat söögikohta, kus ootavad Teid maitsvad toidud, hubane atmosföör ja hästi paigas hinna-kvaliteedi suhe. Butcher & Chef teab, et lihtsuses peitub võlu ja oma toite tehes järgivad nad alati seda lihtsat reeglit. Võtke pere ja sõbrad kaasa ja tulge nautige head toitu imelises interjööris.
Butcher & Chef ootab Teid!
aadress:Kai 1
Comments